Оптужница против црногорског држављанина за кријумчарење дроге

Srna
Оптужница против црногорског држављанина за кријумчарење дроге

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Марка Даниловића /21/ из Херцег Новог која га терети да је у БиХ из Црне Горе прокријумчарио око 55 килограма дроге марихуана-сканк са намјером даљег кријумчарења у ЕУ.

"Оптуженом се ставља на терет да је, ради прибављања незаконите имовинске користи, у специјално направљеном спремнику у теретном возилу црногорских регистарских ознака превозио 50 пакета укупне тежине 55,402 килограма марихуане", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се прецизира да је Даниловић дрогу 24. јула прокријумчарио у БиХ и да је намјеравао да је прокријумчари даље у Хрватску и на подручје ЕУ, у чему су га спријечили припадници Граничне полиције БиХ на граничном прелазу Градишка.

"Заплијењена количина опојне дроге на илегалном нарко-тржишту земаља ЕУ достиже цијену од више стотина хиљада евра", наводи се у саопштењу.

Даниловић, који је рођен у Котору, а настањен у Херцег Новом, налази се у притвору, а оптужен је да је починио кривично дјело неовлаштени промет опојних дрога.

Оптужница Посебног одјела Тужилаштва БиХ за организировани криминал, привредни криминал и корупцију прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана