Окружни суд у Источном Сарајеву: Возачу осам година затвора због смрти супружника

Н.Т.
Foto: rtrs.tv

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Амир Кујовић (37) из Сарајева осуђен је у Окружном суду у Источном Сарајеву на осам година затвора јер је изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио (50) Хршум.

Према оптужници трагична несрећа  се догодила 11. августа прошле године на путу Пале - Љубогошта, када је у  "ауди А3" породице Хршум директно ударио "мерцедес ГЛЦ 350" којим је, према оптужници, управљао Кујовић.

Он је, према доступним сазнањима, возилом прешао у супротну траку и ударио у ауди у којем су били супружници. Возио је Кујовић, додаје се, без важеће дозволе, а имао је 0,41 промила алкохола у крви, с тим што је прекорачио и брзину.

У оптужници се наводи да Кујовић није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима.

- На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на сат, возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара на сат -наводи се у оптужници.

Осим казне, изречена му је мјера, забране управљања возилом у трајању од двије године, у шта се неће рачунати вријеме које, буде ли и правоснажно осуђен на затвор, проведе иза решетака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана