Од повреда преминула: Зеничанин супругу два дана тукао, молила га да престане

Независне
Foto: Илустрација

ЗЕНИЦА - Исмета Гиговића Кантонални суд у Зеници првостепено је осудио на 12 и по година затвора јер је лани два дана континуирано тукао и злостављао ванбрачну супругу, која је од повреда преминула.

Он је осуђен за кривично дјело насиље у породици, које је, према пресуди, починио 8. и 9. јула прошле године у Банлозима, код Зенице, у кући у којој је живио у заједничком домаћинству са својом невјенчаном супругом Р.Ф. од 2014. године.

Он је у намјери да је убије, континуирано, жену два дана физички и психички злостављао.

Према пресуди, у више наврата жени је задавао ударце шакама и шамарима по глави и лицу, да би 9. јула, у вечерњим сатима, наставио са физичким злостављањем.

- Док је она  лежала вриштећи и молећи га да је не туче, ногама, на којима је имао патике, снажно јој је задавао ударце у главу, стомак, ногу и руку, иако је био свјестан да задајући овакве ударце жени која је психофизички слабија и немоћна да му пружи отпор, посебно што је исти своју физичку кондицију одржавао тренирајући бокс, може исту усмртити, то је и хтио - наводи се у пресуди.

Задајући ударце нанио је супрузи тешке тјелесне повреде опасне по живот, у виду више већих раздора, нагњечења, подлива по тијелу, а дошло је до изливања крви у трбушну шупљину, па је овако повријеђену Р. оставио без пружене помоћи. Она је усљед овако задобивених повреда у току ноћи преминула.

Како се наводи у пресуди, психофизичко злостављање је у континуитету трајало све вријеме њиховог заједничког живота.

Због тога су Гиговићу у Општинском суду у Зеници два пута изрицане заштитне мјере забране узнемиравања или ухођења жртве насиља у трајању од по једне године.

Његова ванбрачна супруга  тада је била смјештена од стране Центра за социјални рад Зеница у сигурну кућу, па су и поред оваквих мјера суда и активности Центра за социјални рад Зеница наставили заједнички живјети.

Додаје се да је Гиговић наставио са психичким и физичким злостављањем жене па је тако двадесетак дана прије предметног догађаја над женом континуирано вршио физичко злостављање.

- Задајући ударце по цијелом тијелу наносио јој је лаке тјелесне повреде, а које је стални судски вјештак утврдио приликом обдукције леша - наведено је у пресуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана