Од 455 контролисаних пјешака прекршајни налог није добио само један

Срна
Од 455 контролисаних пјешака прекршајни налог није добио само један

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука издала је прекршајне налоге за 454 пјешака од 455 контролисаних у оквиру републичке акције појачане контроле учесника у саобраћају.

У оквиру акције "Однос возач – пјешак и контрола возача под дејством алкохола или психоактивних лијекова", контролисано је и 4.712 возача, од којих је алкотестирано 3.227, а санкционисано 240 који су били под дејством алкохола.

Због присуства алкохола у организму санкционисано је 11 возача млађих од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

Ухапшено је и задржано на тријежњењу 27 возача због концентрације алкохола у организму више од 1,5 промила, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Код 77 возача утврђена је концентрација алкохола од 0,81 до 1,50 промила, код 124 од 0,31 до 0,80 промила, а код једног возача од 0,01 до 0,30 промила алкохола у организму.

Један возач, од три тестирана, санкционисан је због управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних лијекова.

По акценту акције издато је 1.440 прекршајних налога и по другим основама 373 прекршајна налога.

Такође, реализована је и регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме, те је због непосједовања зимске опреме санкционисано 628 возача.

Из Полицијске управе Бањалука најављују да ће и у наредном периоду реализовати и спроводити акције из области безбједности саобраћаја, с циљем побољшаања стања у овој области.

Полиција позива учеснике у саобраћају да се придржавају саобраћајних правила и да поштују саобраћајне прописе да би заштитили свој и живот људи у својој околини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана