Нелегално прикупљао хуманитарни прилог, полиција му одузела аутомобил

Г.С.
Нелегално прикупљао хуманитарни прилог, полиција му одузела аутомобил

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници ПУ Бањалука одузели су возило лицу Х.А. због изречене мјере забране управљања моторним возилом, а пријављен је због неовлашћеног прикупљања добровољног прилога.

"Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 17.04.2021. године, поступили су по пријави да непознато лице у мјесту Бистрица, Град Бањалука, врши неовлаштено прикупљање добровољних прилога. Полицијски службеници су на лицу мјеста затекли лице Х.А. из Вукосавља које се до мјеста Бистрица довезло путничким аутомобилом марке „Голф". Извршеном контролом утврђено је, да је лице Х.А. управљало возилом иако му је изречена заштитна мјера забране управљања моторним возилом", поручили су из ПУ Бањалука.

Због горе наведеног прекршаја и због бојазни да ће наставити са чињењем истих од лица Х.А. возило је одузето. Лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и прекршаја „Неовлашћено прикупљање добровољних прилога" из области Закона о јавном реду и миру.

Провјером у службеним евиденцијама, утвђено је, да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 25.235КМ. 

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука – Одјељење за прекршаје, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана