Настављено суђење за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића: Оптужени се уочи убиства састали у кафани

Небојша Томашевић
Настављено суђење за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића: Оптужени се уочи убиства састали у кафани

БАЊАЛУКА - Бенеди Ђукановић (42), Емилио Балдо (53) и убијени Жељко Ковачевић, оптужени за убиство бањалучког бизнисмена и власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, те рањавање Горана Илића, у ноћи злочина били су у кафићу "Пинк" у Гламочанима.

Ово је у бањалучком Окружном суду рекао некадашњи власник кафића Далибор Рачић. Осим њима, у овом случају за помагање у убиству суди се и Родољубу Гајићу, а свједок је изјавио да га не познаје.

- Те ноћи 22. априла, између 19 и 20 часова, у кафић су ушли Жељко Ковачевић и мањи дебљи мушкарац у папучама, за кога касније чуо да је Ђукановић. Дошли су Ковачевићевом црвеном "опел корсом". Касније је из правца Лакташа црном "корсом" стигао високи мршави мушкарац и сјео с њима. Касније сам сазнао да је то Балдо - рекао је Рачић.

Додао је да су отишли након 20 минута аутом према Лакташима и  пицерији "Морети" те да се убрзо вратила "корса".

- Из аута је изашао Ђукановић, сјео у црно ауто те отишао за Бањалуку. За њим је отишла црвена "корса", али нисам видио ко је био унутра. Било је око 20.30 часова - казао је Рачић и нагласио да није знао имена Ђукановића и Балда те да је то касније сазнао.

Према оптужници, бањалучки бизнисмен Славиша Крунић убијен је те вечери око 22.40 часова у близини своје куће у Гламочанима. Ђукановић је казао да Рачић не говори све и да је сједио с њима.

- Не спорим да смо били ту, али свједок умањује познанство с Ковачевићем. Није рекао да ме зна, а виђали смо се. Сједио је с нама и причали смо о саобраћајки коју је изазвао за што је осуђен и није тачно да смо сједили сами нас тројица - рекао је Ђукановић.

Конобарица у кафићу Гордана Татић потврдила је да су те вечери у кафић дошли Ђукановић, Балдо и Ђукановић те да је рачун платио Ђукановић.

Оба свједока су потврдила да су у полицији уживо и с фотографија препознали оптужене, Ђукановића, Ковачевића и Балда. Тужилац је записнике о препознавању желио да предочио суду, али то није дозвољено.

Према оптужници, Ђукановић и Балдо су, са Ковачевићем, организовали и припремили злочин. Наведено је да су убиство извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на Крунићев џип. Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. У размјени ватре рањен је Крунићев возач Илић, а убијен Ковачевић. Гајића, радника "Сектор секјуритија" и члана личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства. Мотив и налогодавци злочина још нису познати. 

Гајићева супруга

Тужилаштво је са свједока данас ппозвало и супругу оптуженог Родољуба Гајића, Жељку Гајић. Она је одбила да свједочи када је судија упознао да на то има право јер је супруга оптуженог.

- Искористићу право да не свједочим - казала је Гајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана