Међу ухапшенима у акцији “Парма” и бивши начелник општине Језеро

srpskainfo.com
Међу ухапшенима у акцији “Парма” и бивши начелник општине Језеро

У полицијској акцији „Парма” разбијена је криминална група које је оштетила насљеднике бивше фирме „Парма тренд” за више стотина хиљада марака, сазнаје Српскаинфо.

Према нашим сазнањима, ухапшен је познати лопов и преварант Горан Росо, његова супруга Мартина, бивши начелник општине Језеро Душан Шајин и његов кум Милорад Вођевић.

Ухапшени се доводе у вези да су преварили насљеднике Милутина Жујића, који је био власник ланца бензинских пумпи “Парма тренд”, а који се у у међувремену убио.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да су хапшењем осумњичених расвијетлили 13 кривичних дјела.

Ухапшени се сумњиче за фалсификовање исправе, овјере неистинитог садржаја, преваре и друга кривична дјела.

Бијег од Росе

Цијели случај полицији су пријавили кћерка и син покојног Жујића, који су због страха од Росе побјегли из БиХ и бораве у иностранству.

Извор близак истрази појаснио је да су осумњичени, на основу фалсификоване документације, између себе два пута продали стан поменуте породице.

– Они су фалсификовали потпис насљеднице и затим продали тај стан. Ријеч је о стану од 118 квадрата, који се налазио у Булевару Десанке Максимовић у Бањалуци. Само на основу овог кривчног дјела процјењује се да су оставрили противправну имовинску корист од око 250.000 марака – појаснио је извор укључен у истрагу.

Кауција

Према његовим ријечима, као кауцију за куповину стана они су добили 3 скупоцјена аутомобила.

– Током провеђења акције „Парма” полиција је одузела два скупоцјена „мерцедеса”, чија је вриједност процијењена на око 85.000 марака, док се за трећим возилом још увијек трага – каже извор Српскаинфо.

 

Након криминалистичке обраде осумњичени Росо је предат у надлежност Бањалучког тужилаштва, а остали су пуштени да се бране са слободе.

Извор укључен у ово истрагу појаснио је да је тужилаштву требала бити предата и његова супруга, али да је тужилац одустао од тога, јер је у шестом мјесецу трудноће.

Претреси

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић рекла је да су у акцији „Парма” претресене двије локације на подручју Бањалуке, а које користе осумњичен.

– Том приликом одузет је већи број мобилних телефона, лаптопова, таблета и других електронских уређаја, сим картице, уређаји за прислушкивање, снимање, полицијски трептач, плински пиштољ и други предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелима – појаснила је Мучибабићева.

Горан Росо, раније Пећаранин, има богат досије. Био је осуђиван због фалсификовања, а доводио се у везу с аутомафијом и крађама возила.

Шајин и његов кум су такође били на мети истражних органа. Против Шајина је потврђена оптужница која га терети да је куму “пребацио” више од 30.000 КМ за радове уређења обале језера Ђол. За тај посао закључили су шест уговора, иако се радило о само једној парцели.

Службене легитимације

Приликом претреса стана које користи брачни пар Росо полиција је нашла и службену легитимацију СИПА на њихова имена.

– Сумња се да су се они појединим особама лажно представљали као полицијски службеници СИПА. Осим тога, нађене су и фалсификоване пропуснице за зграду Владе Републике Српске. Полиција истражује да ли су и за шта кориштене ове пропуснице – открива извор Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана