Лажни геометар оптужен да је убио Брчака да му не би вратио новац

Небојша Томашевић
Лажни геометар оптужен да је убио Брчака да му не би вратио новац

БРЧКО - Аладин Бисер (37) оптужен је да је, ударцима дршком сјекире у главу, убио Фетхију Михмића из Брчког, од којег је раније на превару узео 80.000 марака.

Према оптужници, коју је потврдио Основни суд у Брчко дистрикту, Бисер је злочин починио 31. маја у мјесту Јагодњак код Брчког.

Терете га да је злочин починио из користољубља, односно како би задржао новац који му је узео на превару.

Бисер је у посљедње три године прије злочина од Михића узимао новац представљајући му се као геометар који му може помоћи да купи некретнину од дистрикта Брчко. Наводи се да му је лажно обећавао да му може средити и обезбиједити потребне дозволе и путем геометра да убрза поступак, али да му мора давати новац за таксе за поступке лицитације и геодетску накнаду.

Бисер се Михићу лажно представљао као Светозар Васиљевић и тај идентитет је измислио.

У оптужници стоји да је 31. маја Бисер одвезао Михића у насеље Јагодњак око 7.30 часова.

- Извео га је на макадамском путу и повео у шуму Гложда, гдје му је ударцима штилом за сјекиру у предјелу главе, десног рамена и лијеве шаке нанио повреде усљед којих је наступила смрт жртве- наводи се у оптужници.

Након убиства Бисер је убрзо откривен и ухапшен, а 2. јуна предат је Тужилаштву Дистрикта на даље поступање током којег му је одмах одређен притвор. Трајање притвора више је пута продужавано, а продужење ове мјере Тужилаштво је затражило и након подизања и потврђивања оптужнице којом га терети за кривично дјело убиство из користољубља. Суд је прихватио тај приједлог и оптуженом је након потврђивања оптужнице продужен притвор за још два мјесеца због тежине кривичног дјела и бојазни да би пуштање на слободу довело до нарушавања јавног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана