Кострешевић: Ухапшен директни извршилац убиства Раденка Башића

Небојша Томашевић
Кострешевић: Ухапшен директни извршилац убиства Раденка Башића

БАЊАЛУКА - Двије особе ухапшене су у Бањалуци у оквиру истраге убиства начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Незванично је потврђено "Гласу Српске" да је један од ухапшених  Александар Миљатовић који  је означен као директни починилац убиства.

Према непотврђеним информацијма њега је "одало" полиграфско испитивање, али  постоје и други докази који указју да је он починио злочин.

Како сазнаје "Глас Српске" другу ухапшену особу терете да је помагао Миљатовићу у припреми злочина и да је возио аутомобил са којим су се довезли и побјегли са лица мјеста.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић потврдио је "Гласу Српске" да је ухапшен директни извршилац убиства Башића, али није наводио његов идентитет и друге детаље.

- Другу ухапшену особу сумњичимо да је била помагач - рекао је Кострешевић.

Он  је истакао да се истрага још води под надзором Окружног тужилаштва у Приједору, али ће вјероватно преузети Републичко тужилаштво.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана