Убијен начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор

Небојша Томашевић
Foto: infoprijedor.ba

ПРИЈЕДОР - Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденко Башић, убијен је јутрос у насељу Пећани, потврђено је "Гласу Српске".

Према нашим сазнањима, на  Башића из ватреног оружја, док је ишао пјешке улицом у овом насељу пуцала непозната особа, која је потом побјегла.

Башић је наводно  кренуо на посао, а непознати нападач га је сачекао и пуцао у њега.

АТВ сазнаје да је полиција привела најмање једно лице, али ову информацију "Гласу" нико није могао да потврди.

Полиција је блокирала цијели град и у току је потрага за нападачем. Од јутрос се чују сирене и врше се претреси возила.Наоружана полиција је на сваком кораку а у граду су гужве од јутрос.

Претресе полиција врши и на улазу у Бањалуку. На скоро свим улазима у град су патроле али и полиција у цивилу, скоро сви аутомобили су конролисани, па су се на улазима у град створиле гужве.

Полиција је прусутна и на улицама Бањалуке и провјерава поједина возила.

Из ПУ Приједор потврђено је да им је јутрос у 6.53 часова пријављено да је дошло до убиства у насељу Пећани.

-Под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор предузимају се мјере и радње на утврђивању свих околности пријаве - саопштено је из полиције.

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је да је убијен полицијиски службеник Полицијске управе Приједор.

- Полицијској управи Приједор данас је у 6.53 часова пријављено је да је у насељу Пећани у Приједору непознато лице пуцало из ватреног оружја на полицијског службеника Полицијске управе Приједор Р.Б, који је том приликом смртно страдао- саопштено је из МУП-а РС.

Додаје се да  истрагу спроводе полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Приједор под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције,  организованог и најтежих облика облика привредног криминала.

- Истрага се води под надзором Републичког тужилаштва предузимају мјере и радње у оквиру истраге тешко убиство у циљу проналаска извршиоца овог кривичног дјела- наводи се у саопштењу МУП а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана