Хаковали апликацију па допуњавали претплатничке картице - штета 650.000 КМ

ГС
Хаковали апликацију па допуњавали претплатничке картице - штета 650.000 КМ

БАЊАЛУКА -Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсили су у акцији "Скрипта" С.Д. из Добоја, Д.П. из Модриче, Т.Д. из Лакташа и С.Д. из Приједора, које сумњиче за компјутерске преваре и прање новца, односно да су неовлашћено приступали „m:tel-овој“ апликацији “m:go” те причинили материјалну штету већу od 650.000 КМ.

Акцију су спровели полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске.

- У оквиру ове акције  полицијски службеници су извршили на претресе на шест локација на подручју Приједора, Добоја, Модриче и општине Лакташи - навели су из МУП-а.

Додали су да је у претресима пронађено и одузето више предмета који ће бити предмет даљег кривичног поступка, а ријеч  је о мобилним телефонима, компјутерима, лаптоп компјутерима, компјутерској опреми и СИМ картицама.

- За наведена лица постоје основи сумње да су креирали и користили злонамјерне програме, уз помоћ којих су током 2020. године неовлаштено приступали „m:tel-овој“ апликацији “m:go”, након чега су вршили допуну већег броја претплатничких картица, да би након тога лично или ангажујући друга лица подизали тако стечени новац кроз систем кладионица и финансијских институција, чиме су причинили материјалну штету у износу изнад 650.000 КМ - наводе из МУП-а.

Против њих ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана