Гранични прелази Рача и Орашје: Одузет резани дуван, парфеми и "ерсофт" опрема у вриједности 109.000 КМ ФОТО

Agencije
Гранични прелази Рача и Орашје: Одузет резани дуван, парфеми и "ерсофт" опрема у вриједности 109.000 КМ ФОТО

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ у неколико одвојених акција на подручју Лукавца, граничних прелаза Рача и Орашје одузели су 106 килограма ситно резаног дувана, 1.740 парфема и већу количину "ерсофт" опреме укупне вриједности 109.000 КМ.

Против одговорних лица пред надлежним судом биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка, саопштено је из УИО БиХ.

У саопштењу се наводи да су припадници Управе за индиректно опорезивање, Група за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Тузла, претресом путничког возила пронашли 106 килограма ситно резаног духана без акцизних маркица УИО.

Претрес је извршен на основу ранијих оперативних сазнања, а у сарадњи са припадницима МУП-а Тузланског кантона, Полицијске управе Лукавац и у складу са инструкцијом Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, наводи се у саопштењу.

На основу ранијих оперативних сазнања службеници УИО, Група за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Тузла, извршили су детаљан преглед аутобуса на граничном прелазу Рача који је стигао Србије и том приликом у различитим бункерима откривена је скривена роба и пронађено је 1.740 парфема различити реномираних робних марки.

Приликом редовних провјера промета робе и путника на Граничном прелазу Орашје у возилу је пронађена већа количина непријављене "ерсофт" опреме.

Против ових лица биће предузете законом предвиђене мјере и радње.

Из УИО БиХ наводе да је приликом провођења тих активности кориштена специјализована опрема за преглед возила, коју је донирала Влада САД.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080-02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана