Градишка: Санкционисана 24 возача због алкохола

Srna
Градишка: Санкционисана 24 возача због алкохола

ГРАДИШКА - Припадници Полицијске управе Градишка контролисали су 232 учесника у саобраћају, од којих су 24 санкционисана због алкохола.

"Код два возача утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 промила, код 10 возача од 0,31 до 0,80 промила, код осам возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 промила.

Код четири возача је утврђена концентрација алкохола у организму која је била већа од 1,50 промила и они су и лишени слободе", саопштено је из ове управе. У саопштењу се додаје да су два возача санкционисана и по другим основама.

Из Полицијске управе Градишка напомињу да је на подручју које оперативно покрива ова управа од петка, 29. маја, до јуче у времену од 20.00 до 2.00 часа реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.

 Полицијска управа Градишка и у наредном периоду наставља са спровођењем ових активности, те апелује да се учесници у саобраћају придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана