Дукић хтио да за покушај убиства новинара одробија три године

Небојша Томашевић
Дукић хтио да за покушај убиства новинара одробија три године

БАЊАЛУКА - Споразумом који је са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука потписао Недељко Дукић (29) из Кнежева, оптужен да је заједно са боксером Марком Чолићем Родом (33) из Бањалуке покушао да убије новинара РТВ БН и портала герила.инфо Владимира Ковачевића (38) било је предвиђено да Дукић одслужи три године робије.

Потврдио је то "Гласу Српске" извор из правосуђа након  што је Окружни суд у Бањалуци данас одбацио овај споразум.

Раније је на данашњем суђењу Дукићу у Окружном суду у Бањалуци судско вијеће којим предсједава судија Благоја Драгосављевић искључило јавност са рочишта за разматрање споразума.

Окружно тужилаштво Бањалука ни крајем августа није закључило споразум о признању кривице који им је понудио Дукић. Он је и тада желио да призна кривицу и са Окружним тужилаштвом закључи споразум на основу којег би био осуђен на двије године затвора, али је Окружно тужилаштво сматрало да предложена санкција није адекватна за кривично дјело за које се оптужени терети.

Оптужница Дукића терети да је  покушао да убије Ковачевића 26. августа 2018. године заједно са Чолићем, који је због тога правоснажно осуђен на пет година затвора.

Њих двојица су Ковачевића напали пред његовом зградом у насељу Обилићево у Бањалуци и претукли металним телескопским палицама.

Ковачевић је задобио тешку повреду  - нагњечење мозга те више лакших повреда по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Дукић је након премлаћивања новинара побјегао,а предао се у новембру прошле године. Њему је још у јесен 2018. године одређен притвор.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана