Детаљи тешке саобраћајне несреће код Требиња: Дјевојка возилом слетјела у смрт

Небојша Томашевић
Детаљи тешке саобраћајне несреће код Требиња: Дјевојка возилом слетјела у смрт

ТРЕБИЊЕ - Дајана Церовина из Требиња (31) погинула је када је "пежоом" слетјела с пута у мјесту Ободина код Требиња, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила у понедјељак у вечерњим часовима, а до ње је вјероватно дошло када је дјевојка изгубила контролу над возилом на великој низбрдици на улазу у Требиње.

- Дјевојка је ишла из правца Херцег Новог према Требињу, а према траговима на мјесту несреће током спуштања низ низбрдицу у мјесту Ободина изгубила је контролу над возилом и слетјела у провалију. Преврнула се неколико пута, усљед чега је аутомобил тотално уништен, а она је погинула на мјесту - казао је извор близак истрази.

Додао је да су интервенисали ватрогасци и да су дјевојку једва извукли из аутомобила. Претпоставља се да је до несреће дошло усљед клизавог коловоза и падавина, али и због неприлагођене вожње условима пута.

- Тачан узрок несреће биће познат након што буду прикупљени сви трагови, обављена неопходна вјештачења и окончана истрага - казао је извор близак истрази.

Полиција је о овој несрећи обавијештена у понедјељак око 22 часа, али незванично сазнајемо да се претпоставља да се она десила раније те вечери прије полицијског часа уведеног као мјера заштите од пандемије вируса корона.

Полицијска управа Требиње, наводећи иницијале, саопштила је да су одмах након пријаве о несрећи изашли и обавили увиђај.

- У саобраћајној несрећи учествовао је "пежо" којим је управљала Д. Ц. која је смртно страдала. Начин и узрок несреће биће утврђен након истраге. О више детаља не можемо да говоримо - казали су у Полицијској управи Требиње.

Истакли су да је о свему обавијештено требињско Окружно тужилаштво, које руководи истрагом.

- Поступајући тужилац је наложио да сви трагови нађени на лицу мјеста буду изузети ради вјештачења, да би био утврђен тачан узрок несреће. Биће урађен и спољни преглед тијела настрадале дјевојке - рекао је "Гласу Српске" портпарол требињског Тужилаштва Срђан Вукановић.

Како кажу мјештани Требиња, погинула Дајана је сестра пјевачице Верене Церовине, која је раније била звијезда дјечијих фестивала. Познаници ове породице су испричали да је Дајана студирала енглески језик и да има још и брата.

Према подацима Полицијске управе Требиње од почетка године у саобраћајним несрећама два лица су погинула на подручју те регије.

Челинац

Мотоциклиста Зоран Алексић (33), који је тешко повријеђен 21. марта у Бранешцима код Челинца, и даље је у тешком стању и прикључен на апарате за дисање. Пацијент је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Према ријечима вршиоца дужности начелника ове клинике др Дејана Аћића, пацијент је примљен у политрауматизованом стању, а све даље прогнозе су неизвјесне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана