Детаљи саобраћајне несреће у Великом Паланчишту код Приједора: Дјечак квадом слетио у смрт

Јелена Станић
Детаљи саобраћајне несреће у Великом Паланчишту код Приједора: Дјечак квадом слетио у смрт

ПРИЈЕДОР - Дјечак М. В. (11) из Приједора погинуо је у четвртак у приједорском насељу Велико Паланчиште када је изгубио контролу над квадом и слетио са локалног пута, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагедија која ја Приједор завила у црно десила се око 21 час. Малишан је са тешким повредама хитно превезен у болницу “Др Младен Стојановић”, али је упркос напорима љекара подлегао повредама.

У  Полицијској управи Приједор рекли су да им је у четвртак навече пријављена саобраћајна несрећа у којој је погинула једна особа.

- Увиђају је присуствовао и тужилац Окружног тужилаштва Приједор.  Утврђено је да је малољетник управљао четвороточкашем којим је слетио са коловоза, те да је усљед задобијених повреда преминуо у приједорској болници - казали су у ПУ Приједор.

Ово је друга трагична саобраћајна несрећа која је потресла Приједор у седам дана. Прошле суботе погинуо је такође једанаестогодишњак када га је ударио аутомобил. Малишан се наводно закачио за скутер којим је управљао други малољетник. У једном тренутку изгубио је контролу над бициклом и прелетио на другу страну пута, гдје га је ударило возило.

И у осталим дијеловима Републике Српске забиљежено је неколико саобраћајних несрећа у којима су повријеђене четири особе.

Аутомобили “џета” и “форд” сударили су се у Рогушици код Пала у петак око три сата ујутро. Возач “џете” Немања В. је тешко повријеђен, па је превезен у болницу “Србија” у Источном Сарајеву, гдје му је, како сазнајемо, констатован лом лијеве поткољенице. Због тога је задржан на даљем лијечењу. Ј. Г, који је био за воланом “форда”, прошао је са лакшим повредама, па је пуштен на кућни опоравак.

Теслићанин Н. К. тешко је повријеђен четвртак у Барићима када се “мопедом” сударио са “шкодом”, за чијим воланом је био његов суграђанин Д. М. Истог дана повријеђен је и бициклиста Г. З. (78) у саобраћајној несрећи која се десила у Ратковићима код Чалића, у којој је учествовао и А. С. (22) аутомобилом “пасат”.

Апел

Полицијска управа Приједор апелује на возаче да поштују саобраћајна правила и прописе и да прилагоде брзину условима на путевима.

- Посебан апел упућујемо бициклистима и мотоциклистима да се придржавају прописаних правила учествовања у саобраћају и родитељима да обрате пажњу на малољетна лица која су учесници у саобраћају - рекли су у приједорској полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана