Детаљи хапшења аутомафијаша у БиХ: Украли 20 аута, растављали их и продавали дијелове

Agencije
Детаљи хапшења аутомафијаша у БиХ: Украли 20 аута, растављали их и продавали дијелове

Против Недима Буљубашића (20) и Дениса Крџалића (20) из Тешња, Полицијска управа Добој поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој због сумње да су за два мјесеца украли 20 голфова.

Против Албина Старчевића (28) поднесен је извјештај због сумње да је та возила куповао, расклапао, сјекао и продавао. Буљубашићу и Крџалићу на терет се стављају двије крађе и двије тешке крађе, а Старчевићу кривично дјело прикривање.

Према незваничним информацијама, у питању су аутомобили Голф 2 и Голф 3, од којих су неки пронађени цијели, а неки у дијеловима.

Како су навели из добојске полицијске управе, сумња се да су Голфове крали од средине децембра 2019. године па до почетка фебруара ове године.

"Сумњиче се за крађу укупно 20 аутомобила Голф и за три покушаја крађе аутомобила, те за сада неутврђен број крађа регистарских таблица за возила", навели су из полиције.

Највише су крали на подручју Полицијске управе Добој, Полицијске управе Бања Лука, МУП-а Зеничко-добојског кантона, Тузланског кантона, Херцеговачко-неретванског кантона и Средњобосанског кантона.

За Старчевића се сумња да је у поменутом периоду на подручју опћине Тешањ, купио наведене аутомобиле за које је знао да су веће вриједности од цијене по којој их је платио.

Он их је расклапао и сјекао на секундарне сировине у дворишту своје куће, те такве продавао предузећу за продају секундарних сировина у тој опћини. Како наводе из полиције, поједине дијелове задржавао је за себе, ради даљње продаје и стицања противправне имовинске користи.

"Против наведених особа Полицијска управа Добој је у јуну прошле године поднијела извјештај о извршеном кривичном дјелу, због крађе четири аутомобила. Након извршене криминалистичке обраде 15. Фебруара, осумњичени су уз извјештај предати у даљњу надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој", навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана