Детаљи акције "Траг": Ухапшени шест Требињаца и Фочак, одузети дрога и аутомобили ВИДЕО

Јелена Станић
Детаљи акције "Траг": Ухапшени шест Требињаца и Фочак, одузети дрога и аутомобили ВИДЕО

ТРЕБИЊЕ- Шест лица са подручја Требиња и једно из Фоче ухапшено је данас у полицијској акцији "Траг" усмјереној на откривање организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем дроге, док је једна особа из Требиња у бјекству, рекао је начелник требињске Полицијске управе Синиша Лакета.

Он је навео да је данас извршен претрес на 12 локација, те да су слободе лишени Н.Ш., М.С., Д.Б., М.Н, С.В. и Ф.В из Требиња, као и  Н.В. из Фоче.

Незванично, ухапшени су Требињци Никола Шараба, Драган Бокић, Михајло Ножица, Саша Вукановић, Филип Вучинић и Бојан Спајић и Немања В. из Фоче.

- Током активности одузето је око 1,5 килограм прашкасте бијеле материје која својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу, међутим накнадним вјештачењима одредићемо се тачно о којој врсти дроге је ријеч - да ли је у питању кокаин или нека друга врста дрога -  рекао је Лакета.

"Глас Српске" сазнаје да су ухапшени осумњичени да су набављали дрогу из Црне Горе, и након што би стигла у Требиње препродавали су је у Мостару, Дубровнику и Источном Сарајеву.

Лакета је истакао да је у акцији одузет и одређен број путничких аутомобила, сим картица и мобилних телефона, као и других доказа. Незванично, одузети су "голф 7", поло", "ситроен", "голф" 5" и "шкода".

Он је навео да ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај против 12 лица, те да активности на подручју Требиња и Фоче и даље трају.
Акцију од јутрос спроводе припадници Управе за организовани и тешки криминалитет и полицијских управа Требиње и Фоча у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединица, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције.

Оперативна акција се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Хрватске.

Лакета је рекао да је акција "Траг" почела у септембру 2019. године, а проводила се на подручју Источне Херцеговине, Полицијске управе Фоча, града Мостара, Херцеговачко-неретванског кантона и Дубровачке жупаније у Хрватској.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана