Далибор Раилић означен као могући учесник убиства Раденка Башића, притворен због шверца дрогом

Н.Т.
Foto: PrijedorDanas

САРАЈЕВО - Суду БиХ да одредио је једномјесечни притвор Далибору Раилићу званом Дуги из Приједора због сумње да је починио организовани криминал и шверц наркотицима.

Раилић се осим тога налази и под истрагом као могући учесник у тешком убиству начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића.

- Притвор је осумњиченом Раилићу одређен због опасности од бјекства, и  да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове важне за кривични поступак, те утицати  на свједоке, саучеснике или прикриваче. Ова мјера је одређена и  због бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити покушано кривично дјело-саопштено је из Суда БиХ.

Нводи се да се Раилићу на терет ставља да је починио кривична дјело организовани криминал, неовлашћени промет опојним дрогама, неовлашћени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе те  кријумчарење људи  и тешка крађа.

Према незваничним информацијама Раилић се доводи у везу са нарко-групом Душана Ловреновића који је ухапшен у оквиру акције "Сториџ 2".

Ова акција изведена је у децембру лани, а  истрагом су обухваћене 22 особе које терете за организовани шверц наркотицима. Након акције у притвору  је завршило 13 особа, а недавно су тројица осумњилених пуштени на слободу уз мјере забране.

Терете их да су дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку. Дрогу су превозили у специјално приперемљеним возилима, а продају  договарали путем криптованих апликација "Скај" и Анон".

Наркотици које ова група шверцала су довожени и у Градишку гдје су препакивани и шверцани даље.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Раилић је раније осуђиван, а у сриједу је предат Окружном тужилаштву у Приједору у оквиру истраге убиства Башића. Према незваничним информацијама, он је након предаје тужилаштву послије обраде пуштен, али га је полиција опет ухапсила. Није саопштена његова улога у овом злочину нити други детаљи.

Раније из Министарства унутрашњих послова саопштено да је у оквиру истраге убиства Башића приведено више десетина лица који се могу довести у везу са тим злочином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана