Бивши осуђеник Дражен Ђокић судији пријетио убиством

Небојша Томашевић
Бивши осуђеник Дражен Ђокић судији пријетио убиством

Добој - Дражен Ђокић (53) из Брчког ухапшен је у Добоју због сумње да је пријетио судији бањалучког Окружног суда Олги Пантић, која га је у првостепеном поступку 2011. године осудила на осам година затвора због шверца наркотика.

Према незваничним сазнањима, он је на кућну адресу Пантићеве послао анонимно писмо у којем је пријетио да ће је убити и нанијети зло члановима њене породице. Након што је откривено да он стоји иза пријетњи, полиција је у четвртак покуцала на његова врата у Добоју, гдје привремено борави, те га ухапсила.

- Истрагом је утврђено да је Ђокић пријетеће писмо недавно послао из једне општине у ФБиХ. Није се потписао, али су истражиоци опширном истрагом успјели да сазнају да је у питању он, па је ухапшен. Претресен је и његов стан у Добоју, гдје привремено борави, и прикупљени докази против њега - казао је извор близак истрази.

Ђокићу су лисице на руке ставили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- Теретимо га за кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца. У оквиру истраге на подручју Добоја претресени су објекти које користи осумњичени и пронађени одређени предмети који ће бити искоришћени у кривичном поступку. Осумњичени је предат у надлежност Републичком јавном тужилаштву - казала је начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а РС Мирна Миљановић.

У Републичком тужилаштву су, наводећи иницијале, казали да је Ђокићу предложен једномјесечни притвор због бојазни од бјекства и бојазни да ће починити кривично дјело, односно остварити пријетње. Приједлог притвора у петак је упућен Окружном суду у Бањалуци, а до закључења овог броја “Гласа Српске” суд није био донио одлуку. Ђокић је осуђен у јулу 2011. године у бањалучком Окружном суду на осам година робије јер је био дио организоване групе која је шверцовала наркотике. Тада је пет дилера осуђено на укупно 26 година и мјесец дана затвора. У пресуди је наведено да је Ђокић био један од вођа криминалне групе која је разбијена у акцији “Градина 3”. Сазнајемо да је Ђокић одлежао седам година и осам мјесеци затвора, а преостали дио казне му је замијењен за условну осуду.

Грачаница

Суад Сулејмановић (37) из Грачанице притворен је због пријетњи и премлаћивања судије Општинског суда у том граду. Њега терете да је 8. августа испред пекаре у Грачаници напао судију који је раније судио у више предмета против њега. Прво га је вријеђао, пријетио му и псовао, а затим га је ударио песницом у лице и врат. У даљем премлаћивању судије спријечио га је радник пекаре. Сулејмановић је одраније познат по чињењу кривичних дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана