Ален Стојадиновић признао да је комшије избо ножем

Н. Т.
Ален Стојадиновић признао да је комшије избо ножем

БАЊАЛУКА - Ален Стојадиновић (42) из Градишке признао је у Окружном суду у Бањалуци да је ножем покушао да убије комшије, супружнике Миру (69) и Милована Љољића (71). Стојадиновић је више пута поновио да је свјестан шта је урадио и да је крив за оно што му се ставља на терет након питања судског вијећа да ли добровољно признаје кривицу.

Истакао је да се каје и да то не би никада урадио да је био тријезан. Вијеће, којем је предсједавао судија Благоје Драгосављевић, прихватило је признање, а изрицање пресуде заказано је за петак. Тужилац Сања Гузина предложила је суду да прихвати ранију казну од седам година затвора, која је била договорена у споразуму о признању кривице с оптуженим и који је раније одбијен. Предложила је да Стојадиновићу буде изречена и мјера обавезног лијечења од зависности од алкохола. Бранилац оптуженог Весна Рујевић истакла је да постоје бројне околности за изрицање блаже казне.

- Утврђено је да је оптужени дјело починио у стању битно смањене урачуњивости и да болује од душевног поремећаја. Емоционално је нестабилна личност и зависник од алкохола, коме треба помоћ - рекла је Рујевићева.

Стојадиновића оптужница терети да је комшије напао 18. августа 2019. у стању битно смањене урачуњивости под одлучујућим утицајем алкохола. Наведено је да је тада дошао до њихове куће у селу Крушкик код Градишке и војним бајонетом пушке убо Миру у груди и по врату. Њен супруг Милован је чуо запомагање и изашао, а Стојадиновић га је напао и посјекао по кажипрсту и бедрима. Напад је зауставио комшија, који је насилнику избио нож из руке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана