Зелено свјетло за истраживање угља на Буковој Коси

Срна
Зелено свјетло за истраживање угља на Буковој Коси

ПРИЈЕДОР - На Буковој Коси код Приједора вршиће се истраживање угља, а одлуку о покретању поступка додјеле концесије за истраживање донијела је Влада Републике Српске донијела на иницијативу фирме “Дрво експорт” из Теслића, објављено је у Службеном гласнику Републике Српске.

Локација на којој ће се вршити истраживање налази се на подручју мјесне заједнице Велико Паланчиште, уз магистрални пут Приједор-Козарска Дубица. У иницијативи теслићке фирме наведено је да се инвеститор обавезује да ће на катастарским парцелама на којима буде вршио истраживања обезбиједити надокнаду штете власницима парцела склапајући са њима уговоре о надокнади штете, а да ће након завршетка радова на истраживању и доказивања билансних резерви рјешавати имовинске односе куповином појединих парцела које се налазе унутар истражног простора.

Концесија ће бити додијељена на основу јавног позива за подношење понуда. Влада је одлуку о томе донијела на сједници од 12. јануара, објављена је у Службеном гласнику Републике Српске 26. јануара, а на снагу је ступила осмог дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана