Затвореници у КПЗ-у Туњице уче да раде на рачунарима

Д. С.
Затвореници у КПЗ-у Туњице уче да раде на рачунарима

Бањалука - Како би се што лакше реинтегрисали у друштвену заједницу, за затворенике Казнено-поправног завода (КПЗ) Туњице у Бањалуци организован је двомјесечни курс информатике.

Ријеч је о пројекту информатичког описмењавања који спроводи Удружење Центар модерних знања, а финансира Градска управа Бањалука.

Обука, која је почела прије 20 дана, одржава се два пута седмично у просторијама КПЗ-а Туњице, а акценат је стављен на најзначајније рачунарске програме Њорд и Еџсел.

Према ријечима предсједника удружења и једног од два предавача Небојше Мацановића, у првој седмици обављени су мотивациони разговори са затвореницима, након чега је формирана група од 15 људи. Осим предавања, затвореницима су подијељене и брошуре за учење по систему корак по корак за наведене програме.

- Набављена су два рачунара из одобрених средстава, док завод располаже са још три рачунара, тако да се часови одвијају са по три полазника на једном рачунару - објаснио је Мацановић, апелујући на становнике који имају половне рачунаре, а не користе их, да их уступе КПЗ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана