Вршњачко насиље у Невесињу: Дјечака тукли док је лежао на поду учионице

ГС
Вршњачко насиље у Невесињу: Дјечака тукли док је лежао на поду учионице

НЕВЕСИЊЕ – Брутални снимци вршњачког насиља над учеником основне школе у Невесињу ових дана кружили су друштвеним мрежама, а на њима се могло видјети иживљавање над дјечаком који лежи на поду док га други шутирају ногама.

Снимак вршњачког насиље у учионици био је постављен на „Јутјубу“, међутим убрзо након што се појавио и на друштвеним мрежама је уклоњен.

Да ситуација буде још гора ово није усамљен случај јер се у невесињској основној школи истражују два случаја вршњачког насиља у два одјељења, преносе Новости.

Према наводима родитеља на друштвеним мрежама ради се о ученицима седмог разреда основне школе.

Да проблем постоји и да се рјешава потврдила је и директорка Основне школе „Ристо Пророковић“ Невесиње Мара Шаран.

Шаран наглашава да се у школи поступа по закону и у складу са законским актима, као и у складу са протоколом о поступању у случају вршњачког насиља.

-При самом сазнању одмах смо приступили свим радњама које су законом прописане. Обавијештена је и Полицијска станица и Центар за социјални рад и Министарство образовања. Све се ради у складу са законом и поступак је још увијек у току - рекла је Шаран.

Додаје да је и особа која је објавила снимке и имена дјеце, изложила опасности дјецу и пријављена је Полицијској станици Невесиње.

Шаран у више наврата наглашава да је све у поступку утврђивања од стране школе и свих надлежних установа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана