Виртуелна стварност у емисији м:агазин

M:tel
Виртуелна стварност у емисији м:агазин

На програму Алтернативне телевизије у суботу, 13. фебруара, у 16:15 часова погледајте још једно издање емисије м:агазин. Минуте посвећене науци и технологији и ове седмице доносе најзанимљивије теме, а кроз њих вас води водитељка Јелена Бабић.

Сазнајте како ће то изгледати аутомобил будућности према процјенама инжењера из BMW-а, зашто Huawei Mate 8 ужива толико популарност код корисника, али и шта то привлачи људе у вези теме виртуелне стварности.

Цес сајам је почетком године одржан у Лас Вегас-у, а посебну пажњу посјетилаца је привукао аутомобилски гигант BMWкоји је показао како ће изгледати аутомобили будућности. AirTouch технологија њиховог аутомобила ће дозвољавати интуитивну контролу, забаву, навигацију и комуникацију уз помоћ гестова рукама, а без дирања екрана. Биће базиран на отвореној мобилности, што значи да ће користити процесуиране податке и информације из различитих извора на интернету, али ће истовремено и учити на основу понашања и навика корисника. Заправо, овај аутомобил ће имати могућност да се прилагоди дневној рутини власника.

Протекла година је донијела неколико изузетних телефона из компаније Huawei, као што су Nexus 6P, Mate S и P8. Почетак 2016. је обиљежио Mate 8, а од момента лансирања на тржиште не престаје да одушевљава кориснике широм свијета. На CES-у 2016 у Лас Вегасу, Huawei је најавио појављивање Mateе 8 модела у више од 30 земаља, а захваљујући компанији m:tel, међу тим земљама је и Босна и Херцеговина. Најупечатљивији аспект овог телефона је његов 6-инчни екран са резолуцијом од 1920x1080 пиксела, а перформансе процесора су повећане за 100% у односу на Mate 7.

У м:агазину ћете се упознати ис а компанијом Visualice, са сједиштем у Лондону, која се бави израдом филмова, а најпознатији су по свом сету за виртуелну стварност. Компанија је основана 2012. године, а од тада су направили мноштво садржаја од 360 степени, те су сарађивали са бројним спортским звијездама, произвођачима аутомобила и роцк бендовима. Међутим, ова компанија се бави и различитим много озбиљнијим истраживањима и технологијама. Захваљујући њима, сетови за виртуелну стварност би могли бити много доступнији већ крајем ове године.

Наш маил [email protected] и ове седмице очекује ваше приједлоге са темама из технологије и комуникација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана