Велико интересовање за изнајмљивање луксузних објеката: За дан у викендици дају и до 600 марака

Ана Кезић
Велико интересовање за изнајмљивање луксузних објеката: За дан у викендици дају и до 600 марака

БАЊАЛУКА - Изнајмљивање луксузних викендица за рођендане, вјенчања и све друге свечаности које је процвјетало у пандемији вируса корона и даље је примамљиво грађанима у Српској и ФБиХ, што потврђују власници који за дан зараде чак и 600 марака.

Да је потражња велика видљиво је и на друштвеним мрежама, као и страницама за оглашавање, које су преправљене питањима и понудама.

Власница викендице са базеном у Рекавицама надомак Бањалуке, која није жељела да јој објавимо име, каже за “Глас Српске” да је викендица суботама резервисана до краја љета те да је људи и даље зову свакодневно.

- Корона је утицала на то да порасте број посјетилаца у викендицама на дан. Људи претежно изнајмљују викендице за разне прославе па смо имали организована чак и вјенчања, али доминирају дјечији рођендани - истиче она и додаје да је за боравак од 24 часа потребно издвојити око 350 КМ па на више, јер цијена зависи од броја људи.

Да је ситуација са вирусом корона допринијела да се људи више окрену ка природи и прославама важних датума у викендицама, сагласан је и један власник викендице са базеном у Челинцу.

- И након короне наставио се тај тренд па ћемо видјети докле ће ићи. Иако имамо капацитете до неких 30 особа, прославе су све чешће, а један дан изнајмљивања кошта 300 марака - рекао је за наш лист власник ове викендице.

За оне са мало дубљим џепом постоје и викендице са СПА центром, финском сауном, хидромасажном кадом те другим погодностима.

- Изнајмљивање викендице на 24 сата кошта 600 марака. Ако поредимо ову годину са пандемијским, ипак има мање посла, не знам шта је разлог, можда већа понуда - рекао је за наш лист власник викендице у Лакташима.

Да се ипак могу пронаћи и објекти за свачији џеп, свједочи и власник једног објекта на језеру Видара код Градачца, гдје дан изнајмљивања кошта свега 40 марака.

- Викендом обично буде резервисано, а осталим данима мање-више. Није још кренула сезона, па видјећемо како ће бити, али у 80 одсто случајева обично долазе исте муштерије - рекао је он.

Власник брвнаре “Марчетић”, која се налази надомак Бањалуке, каже да је позитивно то што су људи веома одговорни те да викендицу оставе онако како су је и преузели.

- Доста се људи распитује за изнајмљивање па је скоро сваки викенд букиран. Викендице су идеалне за разне прославе, због чега имамо и пецану - поручио је власник ове викендице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана