Варљиво вријеме напунило амбуланте

В. П.
Варљиво вријеме напунило амбуланте

Бањалука - Честе нагле промјене температура ваздуха напуниле су бањалучке амбуланте, а пацијенти се најчешће жале на симптоме грипа и прехладе.

У Дому здравља Бањалука су истакли да им долази и велики број хроничних болесника који тешко подносе температурне промјене.

- Помоћ љекара затражили су и пацијенти који имају проблеме са срцем, крвним судовима и циркулацијом, те дјеца са повишеном температуром - рекли су у Дому здравља.

Специјалиста породичне медицине Невена Тодоровић савјетује да је најбољи лијек за јачање имунитета уношење свјежег воћа и поврћа које је богатом витамином Це.

- Препоручујем узимање меда, као једног од најздравијих лијекова за све врсте болести. Обавезан је боравак на свјежем ваздуху, вјетрење просторија, те појачане хигијенске мјере, чешће прање руку и хигијена просторија - истакла је Тодоровићева.

Грађанима такође поручује да антибиотике не узимају на своју руку, већ да у организам уносе доста топлих напитака са лимуном. Када су у питању хронични болесници, доктори савјетују да је потребно да се придржавају своје назначене терапије и да се не излажу великим физичким напорима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана