Уна расте, проглашено стање приправности

Срна
Уна расте, проглашено стање приправности

Костајница - На подручју општине Костајница проглашено је стање приправности јер водостај ријеке Уне у просјеку расте 10 центиметара сваких сат времена, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Према његовим ријечима, у селу Грдановац под водом је пољопривредно земљиште, а ријека Стригова је у Мракодолу одсјекла и поплавила пет кућа. “У посљедња 24 часа Уна је порасла за 146 центиметара и још је у порасту. Потоци Тавија и Бубњарица су у својим коритима и није дошло до њиховог изливања”, рекао је Пашић.

Водостај ријеке Уне у Костајници јутрос у 9.00 часова износи 289 и за 11 центиметара је виши у односу на мјерење у 8.00 часова.

Општину Костајница данас ће посјетити директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед који ће се састати са начелницима општина Нови Град, Козарска Дубица и Костајница.

Састанак ће бити одржан у 10.00 часова у кабинету начелника, а разговараће се о активностима које треба предузимати због најављених обилних падавина које би могле изазвати бујице и пораст водостаја, те поплаве и клизишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана