Улазак у 2019. без падавина

nezavisne.com
Улазак у 2019. без падавина

Бањалука - Иако се у понедјељак током посљедњег дана 2018. године очекује нестабилно вријеме с падавинама на граници кише и снијега, уочи самог дочека Нове године падавине би требало да престану, па тако они који славе на отвореном могу бити безбрижни, каже Небојша Куштриновић, метеоролог из Бањалуке.

Он каже да нас у суботу очекује лијеп, претпразнични дан, с мало нижом температуром него у петак, док би у недјељу требало да дође до наоблачења, када се у послијеподневним сатима очекују слабије падавине на граници кише и снијега у низинама, а на планинама снијег.

Божидар Перовановић, дежурни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода РС, каже да се у новогодишњој ноћи очекује суво и облачно вријеме, те умјерено хладно с температуром од нула до два степена.

“У понедјељак ће бити мало кише на сјеверу, сусњежице, а у планинским предјелима се очекује снијег. Све те падавине би требало да престану до 18-19 часова. Хладнији дани ће наступти тек након Нове године”, рекао је Перовановић.

Он је рекао да ће у суботу бити промјењиво облачно с повременим сунчаним интервалима, а исто вријеме се очекује и у недјељу.

“Биће провејавања снијега у појединим вишим планинским предјелима. Дневне температуре се очекују од шест до девет степени”, каже Перовановић.

Исмира Ахмовић, дежурни метеоролог Федералног хидрометеоролошког завода БиХ, каже да ће у понедјељак бити углавном нестабилно вријеме.

“У понедјељак ће у Босни бити претежно облачно са слабом кишом или сусњежицом у низинама, те слабим снијегом изнад 700 метара надморске висине. У Херцеговини се очекује мало до умјерено облачно. Јутарња температура већином између минус два и три, а највиша дневна температура између један и пет, на југу земље од пет до девет ступњева”, каже Ахмовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана