Удружење ИМИЦ Заједно обиљежило 15 година постојања

Срна
Удружење ИМИЦ Заједно обиљежило 15 година постојања

Дервента - Интернационални, мултирелигијски и интеркултурни центра /ИМИЦ/ "Заједно" из Дервенте обиљежило је 15. година постојања и Међународни дан људских права изложбом у својим просторијама.

Оснивач ИМИЦ-а Дервента Фадил Пелесић рекао је да је удружење за протеклих 15 година организовало више од 200 манифестација и да је у раду имало подршку локалне власти, са начелником општине Милорадом Симићем на челу.


"Десет пута смо организовали вече духовне музике, по чему смо постали препознатљиви, јер музиком смо повезали људе и крајеве. Међу манифестација ма су додјела признања жДервентско срцеж, промоција књига, изложбе слика и фотографија, округли столови, позоришта и многе друге", изјавио је Пелесић новинарима.

Отварању изложбе присуствовао је начелник општине Дервента Милорад Симић и оснивач ИМИЦ БиХ Марко Оршолић, чија је организација јуче у Сарајеву прославила 25 година од оснивања.

Оршолић је Симићу уручио признање које је поводом јубилеја организације у БиХ додијељено општини Дервента и њему лично.

"Велико хвала за све што су урадили. Ако је нешто добро урађено у протекло вријеме онда је то напредак у стварању толеранције. Када то имамо онда и друге ствари иду далеко лакше", рекао је новинарима Симић.

Осим Дервенте, и општина Стари Град је добила признање.

Оршолић је истакао да је Дервента потпуно обновљена захваљујући напорима људи, и да не би имала душу коју данас има да није покренут рад ИМИЦ-а у Дервенти.

"Циљ који смо поставили приликом оснивања удружења је да људи не дијелимо по вјери, и у томе смо успјели. Великих заслуга има начелник Симић у Дервенти", рекао је Оршолић.

На изложби је представљен дио стваралаштва организације кроз фотографије и новинске текстове. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана