УБКЦ Бањалука: Дијагноза стиже путем видео-линка

А. Ј.
УБКЦ Бањалука: Дијагноза стиже путем видео-линка

Бањалука - Љекари Клинике за кардиоваскуларне болести Универзитетске болнице - Клинички центар (УБКЦ) Бањалука основали су кардиолошко-кардиохируршки конзилијум, који ће пацијентима олакшати лијечење.

Путем видео-линка стручни конзилијум љекара Клинике за кардиоваскуларне болести УБКЦ-а и љекара кардиохирурга са Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" из Београда разматра медицинску документацију и доноси одлуке о даљем току лијечења и евентуалном слању пацијената у друге здравствене установе на хируршке интервенције које се тренутно не могу урадити у УБКЦ.

- Наши пацијенти су до сада морали путовати у друге центре како би добили стручно мишљење, што додатно указује на значај увођења кардиолошко-кардиохируршког конзилијума. Умањиће трошкове лијечења и убрзати процес дијагностике и даљи ток лијечења - истакли су у УБКЦ-у.

Током прве видео-конференције кардиолошко-кардиохируршког конзилијума, одржане 18. марта ове године, донесена је одлука за три, а током друге за пет пацијената.

У УБКЦ Бањалука истичу да спроводе низ активности с циљем унапређења здравствене заштите пацијената и едукације кадра у овој области.

- Најважније је што на овај начин стварамо услове за будућу кардиохирургију у УБКЦ Бањалука, а која треба да заживи након реконструкције наше установе - казали су у највећој здравственој установи у РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана