У Српској и сутра веома вруће

Срна
У Српској и сутра веома вруће

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ и сутра ће бити веома вруће са температуром ваздуха до 41 степен Целзијусов, а поподне и увече на крајњем западу, сјеверозападу и сјеверу биће услова за локалне пљускове и грмљавину.

Понегдје на сјевероистоку, истоку и југу ноћ ће бити тропска, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутро ће бити ведро у већини предјела, а због прилива влажног ваздуха, на западу постепено наоблачење уз могућност по којег кратког пљуска на југозападу, крајњем западу и сјеверозападу.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 33 до 38, локално на сјеверу, истоку и југу до 41 степен Целзијусов.

Дуваће вјетар умјерене јачине, повремено са јаким ударима, јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14 часова: Чемерно 28, Хан Пијесак и Мраковица 29, Калиновик 30, Гацко 31, Соколац и Нови Град 32, Приједор, Србац, Мркоњић Град и Сребреница 33, Бијељина, Тузла, Шипово, Рибник и Неум 34, Добој, Сарајево и Рудо 35, Бањалука, Зеница, Вишеград и Фоча 36, Требиње и Билећа 37, те Мостар 40 степени Целзијусових.

У понедјељак и уторак, 2 и 3. августа, преовладаваће сунчано уз малу до умјерену облачност и угодније љетње температуре и свјежије и пријатније ноћи, али ће у сриједу бити знатно топлије са дневном температуром ваздуха и до 37 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана