Тривић: Прослава матуре уз стриктно поштовање епидемиолошких мјера

Срна
Тривић: Прослава матуре уз стриктно поштовање епидемиолошких мјера

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ове године могу се организовати прославе мале и велике матуре, али у складу са поштовањем епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, изјавила је данас министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

"Ми смо у четвртак добили званичан став Института за јавно здравство да је могуће да се организују прославе матура за основне и средње школе за завршне разреде према моделу и поштујући све мјере које је прописао Штаб за ванредне ситуације", рекла је Тривићева новинараима.

Она је појаснила да то значи да, уколико школа одлучи да организује прославе матура, на прослави, односно на једном јавном мјесту не може да буде више од 30 људи, што је и редовна мјера Републичког штаба за ванредне ситуације када је ријеч о јавном окупљању.

"Средње школе могу то да организују у угоститељским објектима и у оквирима својих школа, а за основне школе, према закону и правилницима, да то буде у оквиру школских установа, а уколико је то могуће да то буде вани", рекла је Тривићева.

Она је додала да матуре могу организовати по једно одјељење на једном мјесту.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана