Тарантилис: Јавни сектор ефикаснији уз вјештачку интелигенцију

Срна
Foto: Eurokinissi

ДЕЛФИ - Прави је тренутак да држава улаже у вјештачку интелигенцију јер би она побољшала ефикасност јавног сектора, изјавио је на Делфи економском форуму Христос Тарантилис, члан управе компаније “Ернст и Јанг”.

Тарантилис је рекао током панел дискусије да владе покушавају да интегришу вјештачку интелигенцију у своје операције и услуге.

Он је додао да је ово је јединствен тренутак у којем мора брзо да се ђелује и да земља улаже у вјештачку интелигенцију, пренио је портал “Екатимерини”.

Поред инфраструктуре и услуга вјештачке интелигенције, потребан је и фокус на заштиту људских права од случајева неетичке или непромишљене употребе ове технологије, додао је Тарантилис.

Тарантилис је нагласио да су основни услови за примјену вјештачке интелигенције прихватање њених способности од стране јавних званичника, препознавање значаја њеног доприноса и поузданост њеног рада.

Уз то, додао је овај стручњак, неопходна је и доступност дигиталних података који служе за обучавање алгоритама.

Овај економиста има статус партнера и шефа ођељења за управу и јавни сектор у “Ернсту и Јангу” у Грчкој.

Делфи економски форум окупља више од 2.500 учесника из области финансија, науке и политике да би укључили јавне и владине институције, приватни сектор и цивилно друштво у отворене дебате и дискусије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана