Сутра поподне обилне падавине уз ријеку Дрину, током седмице и до 30 степени

Срна
Сутра поподне обилне падавине уз ријеку Дрину, током седмице и до 30 степени

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити промјенљиво облачно и топлије вријеме са сунчаним интервалима, док се поподне очекују пљускови са грмљавином, а обилнија киша падаће на истоку уз ријеку Дрину.

Ујутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво, а кише ће бити мјестимично једино на крајњем истоку, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Магла се ујутро може очекивати око ријека и у котлинама, а током пријеподнева биће повећања облачности на истоку уз ријеку Дрину, што ће условити пљускове, грмљавину, те могућност локалних непогода и обилнијих падавина од 20 до 40 литара по метру квадратном у горњем и средњем току ријеке Дрине.

Током дана нестабилно вријеме се очекује у централним предјелима и на сјеверу, а пролазно и на југу.

Према вечери у већини предјела биће суво, осим сјеверозапада и сјевероистока уз ријеку Саву, гдје ће бити по који грмљавински процес.

Јутарња температура од 10 до 15, а највиша дневна од 19 до 24 степена Целзијусова.

Вјетар слаб сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница пет, Чемерно

13, Калиновик, Шипово, Ливно 16, Мраковица, Соколац, Хан Пијесак, Бугојно, Соколац и Иван Седло 17, Гацко, Бихаћ 18 степени Целзијусових. У Рибнику је измјерено 19 степени, колико и у Мркоњић Граду, Невесињу и Рудом; Фоча, Градачац, Добој и Сребреница 20, Крупа на Уни, Сарајево, Тузла и Бијељина 21, Приједор, Брчко, Неум, Србац, Вишеград, Бањалука, Билећа, Зворник и Требиње 22, Нови Град, Сански Мост 23, Груде 24, Мостар 25 степени Целзијусових.

У уторак, 4. јуна, пријеподне ће бити суво, током дана нестабилно вријеме, поподне и уз грмљавину, а према вечери претежно суво. На југу претежно суво и више сунца. Јутарња температура од 10 до 15, а највиша дневна температура од 20 до 25.

У сриједу, 5. јуна, смањење нестабилности у односу на претходни дан. Према вечери претежно суво, а температура у даљем благом порасту. Јутарња температура од 11 до 16, а највиша дневна од 21 до 28.

У четвртак, 6. јуна, доћи ће до стабилизације времена, па ће једино на крајњем истоку бити поподневне краткотрајне нестабилности. Температура у даљем благом порасту. Јутарња температура од 11 до 16, а највиша дневна од 23 до 30 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана