Сутра јаче наоблачење са падавинама

Срна
Сутра јаче наоблачење са падавинама

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује јаче наоблачење са кишом, која ће на планинама ледити при тлу. Ујутро ће преовладавати суво, али се од поднева очекује јаче наоблачење, које ће на сјеверу, у централним предјелима и истоку донијети падавине, од росуље, кише до ледене кише и снијега у планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити умјерен до јак југозападни, а касније умјерен сјеверни, који ће у планинама бити нешто јачи. Јутарња температура ваздуха од два до седам степени, у планинама на истоку до минус један са слабим мразом. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 10, на сјеверу и југу понегдје и степен-два виша, док ће у планинама бити до три степена Целзијусова.

Метеролози су и за наредне дане најавили хладно вријеме са сунчаним интервалима у већини крајевима, а на планинама провијавање слабог снијега.

Веће наоблачење на планинама очекује се у уторак, 25. децембра, па је у тим крајевима током дана могуће слабо провијавање снијега, као и на сјевероистоку, док ће у осталим подручјима бити мало сунчаних интервала. Највиша дневна температура ваздуха од нула до пет степени, у планинама око минус два степена Целзијусова.

Слично вријеме очекује се и у сриједу и четвртак, 26. и 27. децембра децембра. Највиша дневна температура ваздуха до седам степени, на југу неколико степени више, док ће у планинама бити хладније.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме. Киша је падала прије подне падала понегдје на истоку и сјевероистоку.

Највиша температура ваздуха данас је измјерена у Рибнику гдје је у 14.00 часова било 15 степени, а потом у Неуму гдје је измјерено 14 степени, док је степен нижа била у Бихаћу и Широком Бријегу. Бјелашница је била најхладнија са минус једним степеном.

У Бањалуци, Требињу, Билећи и Мостару у 14.00 часова измјерено је 12 степени, на Мраковици, у Градачцу и Санском Мосту 10, у Бијељини, Брчком, Добоју, Сарајеву, Мркоњић Граду, Фочи, Шипову и Бугојну девет, у Калиновику и Тузли осам, у Зворнику, Невесињу, Српцу и Сребреници седам, на Сокоцу, у Новом Граду и на Иван Седлу шест, у Вишеграду пет, на Хан Пијеску, на Чемерну, у Гацку, Рудом и Ливну четири степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана