Станковић: Графити израз вандализма, а не демократије

Срна
Станковић: Графити израз вандализма, а не демократије

Лакташи - Предсједник Извршног одбора СНСД-а Лакташи Будимир Станковић изјавио је да писање графита на згради Општинског одбора ове странке није израз демократије, већ вандализма и да представља подвалу грађанима ове општине.

Станковић је на конференцији за новинаре рекао да СНСД подржава слободу изражавања као основу демократије, али се ограђује од оваквог начина изражавања политичких ставова.

"Ово је неуспјели покушај подвале грађанима Лакташа да су то они урадили", рекао је Станковић, наводећи да од настанка Републике Српске у Лакташима није забиљежен овакав инцидент, против било које политичке странке или невладине организације.

Према његовим ријечима, на предстојећим изборима треба да се понуде програми и пројекти, а грађани Лакташа треба да одлуче коме ће дати повјерење.

Станковић није могао да коментарише привођење и задржавање осумњичених у полицији, наводећи да се тим питањем баве органи који су за то задужени.

Општински одбор је демантовао наводе медија да је оштећен објекат ове странке у Мјесној заједници Трн, наводећи да је ријеч о згради Општинског одбора у Лакташима.

Због исписивања графита, полиција из Лакташа јуче је у мјесту Трн ухапсила четири лица Н.Д. /27/, М.К. /28/ и Г.Б. /27/ из Бањалуке и Д.П. /30/ из Источног Сарајева, саопштено је из Центра јавне безбједности Бањалука.

Ухапшени су током криминалистичке обраде добровољно предали предмете које су користили за извршење кривичног дјела оштећење туђе ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана