Сезона вируса и прехладе у РС не јењава, чекаонице пуне прехлађених

Д. С.
Сезона вируса и прехладе у РС не јењава, чекаонице пуне прехлађених

Бањалука - Нагле промјене времена, које неповољно утичу на здравље становника, протеклих дана напуниле су амбуланте породичне медицине широм Републике Српске.

Према подацима домова здравља, посљедњих дана посебно је повећан број дјеце. Она се, осим респираторних инфекција, жале и на бол у стомаку.

У бањалучком Дому здравља истичу да повећање температуре и влажан ваздух погодује развоју вируса и повећању респираторних инфекција код дјеце.

- Само у понедјељак прегледано је 414 дјеце. У првој смјени 212, а у другој десеторо мање - рекли су у овом бањалучком Дому здравља.

Додали су да се респираторне инфекције лако шире, што је допринијело већем оболијевању предшколске популације.

У Бијељини је од почетка сезоне грипа до јуче пријављено 190 случајева обољења сличног грипу и 891 особа која има акутну респираторну инфекцију.

- У односу на претходне године имамо благо повећање броја обољења сличних грипу и респираторних инфекција - рекли су у Дому здравља Бијељина.

Број пацијената протеклих дана повећан је у домовима здравља у Добоју и Источном Новом Сарајеву, док у Зворнику и Требињу тврде да је број прехлађених пацијената све мањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана