Сарадње болнице „Србија“ и кинеске здравствене установе: У фокусу усавршавање медицинара

Анита Јанковић Речевић
Сарадње болнице „Србија“ и кинеске здравствене установе: У фокусу усавршавање медицинара

БАЊАЛУКА/ЦАНГЂО – Болница „Србија“ из Источног Сарајева и Централна општа болница „Cangzhou Central General Hospital“ из кинеског града Цангђо потисали су споразум о сарадњи а посебан фокусом биће на усавршавању медицинског и немедицинског особља, размјени искустава, клиничких услуга, спровођењу заједничких истраживања и имплементацији иновативних модела у пружању здравствених услуга.

Споразум је потписан крајем прошле седмице у поменутом вишемилионском кинеском граду а посредством Амбасаде БиХ у Кини.

Документ су потписали директор болнице „Србија“ небојша Шешлија и  секретар Комунистичке партије у кинеској болници Гао Гуангминг, а том догађају присуствовао је и амнасадор БиГ у Кини Синиша Берјан, замјеника градоначелника града Цангђо, директор кинеске болнице, као и други бројни локалнии званичници. Овом приликом размјењени су и прикладни поклони који симболизују културно-историјско насљеђе оба града.

Амбасадор Берјан и директор Шешлија имали су прилику и да посјете музеј болнице, савремену лабораторију као и одјељење за кардиологију гдје се раде најкомплекснији и најсавременији хируршких захвати у овој области. Потписаним споразумом, осим сарадње двије болница, додатно се оснажује и веза Источног Сарајева и града Цангђ који су успоставили братске односе у новембру прошле године, а потписан је и Споразум о сарадњи Универзитета из Источног Сарајева са Цангђо општим универзитетом крајем 2023. године.

Током одвојеног састанка са градоначелником Цангђо, договорене су и конкретне активности у наредном периоду, као и узвратна посјета представника кинеског града Источном Сарајеву половином ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана