Садржај Независних новина и на паметним телевизорима

Д. С.
Садржај Независних новина и на паметним телевизорима

Бањалука - Читаоци "Независних новина" ускоро ће имати прилику да садржај листају и на великим екранима помоћу андроид ТВ апликације, коју ће развити компанија "ТелеГроуп" у сарадњи са организацијом "EESTEC" и Електротехничким факултетом у Бањалуци.

"ТелеГроуп" тим ће, током петодневне студентске радионице која је јуче почела, кроз менторство експерата у области развоја ТВ и ИПТВ апликација са студентима проћи кроз теоријску и практичну наставу како би се упознали с основама развоја апликација за андроид ТВ платформу, те на основу усвојеног знања развити андроид ТВ апликацију за "Независне новине".

Шеф Центра за развој софтвера компаније "ТелеГроуп" Бањалука Јовица Кесић истакао је да им је идеја да направе нови вид едукације и обуке за андроид ТВ апликацију која је све популарнија у развоју софтвера и смарт телевизора.

- Радионица, у којој учествују домаћи и страни студенти, идеална је прилика, између осталог, за дружење и успостављање контаката те начин да представимо Бањалуку у најљепшем свјетлу - рекао је Кесић.

Додао је да би у петак требало да имају финални производ апликације за "Независне новине", коју би даље могли да преузму корисници смарт телевизора.

Према ријечима контакт особе локалног комитета у Бањалуци и студента друге године на софтверском инжењерству Електротехничког факултета у Бањалуци Николине Граховац, одзив на ову радионицу је изванредан, а међу учесницима је и студент из Летоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана