Рониоци у саставу цивилне заштите

Д. С.
Рониоци у саставу цивилне заштите

Бањалука - У реконструкцију система цивилне заштите требало би укључивати организације и клубове попут Ронилачког клуба "Бук", јер су потпуно професионални у обављању свог посла.

Рекао је то јуче приликом посјете "Буку" предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић и додао да његови чланови сјајно обављају посао и да су много помогли у спасавању лица на поплављеним подручјима.

- Ронилачки клуб "Бук" је спортски клуб, али обавља низ јавних послова, као да је ријеч о јавној установи од општег интереса - рекао је Радојичић. Указао је на неопходност сарадње и улагања у опрему оваквих клубова, подсјетивши да је мали број локалних заједница у протеклим годинама издвајао два одсто буџетских средстава за цивилну заштиту.

Предсједник Ронилачког клуба "Бук" Борис Трнинић рекао је да су чланови овог клуба активно помагали у спасавању људи током поплава у Добоју и Бањалуци, као и у потрази за троје несталих у бујичним водама у августу.

- Без помоћи локалне заједнице, са којом имамо добру сарадњу, као и Владе Српске, у будућности нећемо бити у могућности да квалитетно обављамо послове спасавања, јер би знатан новац требало уложити у обнављање постојеће опреме - додао је Трнинић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана