Републичко такмичење хорова: Најбољи хор основне школе “Шамац”

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Хор Основне школе “Шамац” из Шамца под диригентском палицом Раде Босића био је најбољи на републичком такмичењу хорова основних школа у Бањалуци на којем је учествовало 207 ученика из седам регија.

Друго мјесто освојио је хор Основне школе “Петар Кочић” из Приједора са диригентом Драженком Јовичин, док је треће мјесто припало бањалучкој Основној школи “Борисав Станковић” и диригенту Јасни Антонић.

На данашњем такмичењу учествовали су хорови који су досадашњим наступима изборили учешће на републичком нивоу, а међу њима су се нашли и Основна школа “Петар Други Петровић НЈегош” из Билеће, Основна школа “Дворови” из Дворова, зворничка Основна школа “Свети Сава”, као и Основна школа “Петар Петровић Његош” из Источне Илиџе.

Наступе хорова оцјењивао је стручни жири.

Директор Републичког педагошког завода Слађана Танасић уручила је захвалнице диригентима за активно учешће у реализацији такмичења школских хорова у школској 2023/2024. години.

Такмичењу, које је одржано у Умјетничкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци, присуствовали су и представници Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Организатор такмичења је Републички педагошки завод, а као основни циљ ових активности навели су популаризацију хорског стваралаштва и развој интересовања према хорској музици код ђеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана