Званичници честитали Курбан-бајрам: Празник да подсјети на вриједности праштања и солидарности

ГС
Званичници честитали Курбан-бајрам: Празник да подсјети на вриједности праштања и солидарности

БАЊАЛУКА – Муслимани у БиХ, као и они широм свијета прославиће данас први дан Курбан-бајрама. Овај празник обиљежава четири дана и најзначајнији је исламски празник који долази два мјесеца и 10 дана након Рамазанског бајрама.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ са жељом да празничне дане проведу срећно са својим породицама и драгим људима.

-Нека овај велики празник буде прилика да све подсјети на вриједности праштања и солидарности, бриге за ближње, које су потребне у овим временима пуним изазова - наводи се у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић је поводом Курбан-бајрама упутила је честитку свим припадницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ и пожељела да радост великог празника буде мотивација за јачање међусобног уважавања.

-Нека радост великог празника, који симболизује солидарност, мир и поштовање, буде прилика за духовну обнову, надахнуће и мотивација за јачање међусобног уважавања, разумијевања и сарадње - наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је пожељела да бајрамски дани буде испуњени благостањем, задовољством и породичним заједништвом.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповјести у Српској и БиХ са жељом да у радости и миру и у лијепом расположењу са породицама прославе овај празник.

-Један од највећих и најрадоснијих празника за вјернике исламске вјероисповијести, који је симбол заједништва и бриге једних о другима, опомиње нас на значај међусобног уважавања и поштовања различитости јер само на чврстом темељу повјерења можемо градити боље односе у друштву - навео је Вишковић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ са жељом да бајрамске дане проведу у здрављу, духовном миру и радости, окружени најмилијима и најближима.

-Курбан-бајрам нас подсјећа на важност његовања толеранције и добросусједских односа, што је наше заједничко опредјељење. Желим да овај велики празник проведете у миру и благостању - наводи се у честитки.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је данас Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ са жељом да празнична радост и благостање испуни њихове домове и да њихова добра дјела и дарежљивост буду награђени благословом и духовним богатством.

 

-Курбан-бајрам или Хаџи-бајрам је празник ходочашћа који опомиње вјернике да иду путем добра и да помогну другима на том путу. Овај велики празник учи нас о важности солидарности и дијељења с другима, не само курбана, него и бремена изазова који нас прате кроз живот - наводи се у честитци.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је предстојећи Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим муслиманима у БиХ, уз жељу да празник проведу у миру и радости заједно са својим породицама.

-Нека радост празника испуни ваша срца и ваше домове, ширећи дух заједништва и солидарности - навео је Радмановић у честитки.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић пожелио је вјерницима исламске вјере да у срећи и благостању проведу празничне дане.

Он је поручио да су вјерски празници вријеме породичног окупљања, заједништва и толеранције, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

-Свим вјерницима који прослављају Курбан - бајрам желим да ове свечане дане проведу са својим ближњима у духу мира и благостања - навео је Шпирић у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана