Радивоје Гаврић, главни републички тржишни инспектор: Судови режу казне за нереалне цијене

Маријана Миљић Бјеловук
Радивоје Гаврић, главни републички тржишни инспектор: Судови режу казне за нереалне цијене

Због формирања цијена виших од дозвољених трговци, бензинске пумпе, мљекари, пекари и остали кажњени су у прошлој години с 3,58 милиона КМ, рекао је у интервјуу за “Глас Српске” главни републички тржишни инспектор Радивоје Гаврић.

Највише неправилности по питању кршења ограничене марже утврђено је на бензинским пумпама, а Гаврић наглашава да ће и у овој години фокус бити на поштивању прописа при формирању цијена.

- Нису ријетки случајеви да пословни субјекти траже судско одлучивање о изреченој казни, а да им судови изричу само условне казне или им пак значајно умање казну - рекао је Гаврић.

ГЛАС: Инспекција је лани појачано контролисала формирање цијена основних намирница, горива, млијека, пелета. Који су резултати?

ГАВРИЋ: Наш приоритет била је контрола цијене робе за које је прописана маржа и сви капацитети били су усмјерени на те контроле. У том сегменту обављено је око 500 контрола у којима су изречене казне веће од 3,58 милиона КМ.

ГЛАС: Да ли су они код којих су утврђене неправилности снизили цијене?

ГАВРИЋ: Поред изрицања новчане казне инспектори налажу субјектима да цијене формирају у складу с прописаном маржом, што је и резултирало позитивним ефектима и смањењем цијена одређених производа. Инспекција не може утицати на висину набавних цијена које су лани значајно расле, а на које се обрачунава маржа, али смо одлучни да у дијелу наших овлаштења предузмемо све мјере у циљу заштите потрошача.

ГЛАС: Да ли је могуће стати у крај оним који стално крше прописе?

ГАВРИЋ: Повратници у чињењу прекршаја јављају се у свим областима надзора, не само у тржишној инспекцији. Наш задатак је да адекватним анализама процијенимо који су субјекти ризични и да их чешће контролишемо, јер поред заиста одговорних субјеката који поштују закон, има и оних који разумију само репресивне мјере и казне. У случајевима тенденциозног кршења закона спремни смо им и рад забранити.

ГЛАС: Одређени број субјеката признао је кривицу на суду, те самим тим и незаконито стечену добит, а суд је на крају изрекао само условну казну. Колико је та казна вјетар у леђа да понављају прекршаје?

ГАВРИЋ: Јавност и надлежни од нас очекују да заштитимо потрошачка права и стандард грађана, а мало њих има у виду да на ефекте нашег рада значајно утичу и судови. Нису ријетки случајеви да пословни субјекти траже судско одлучивање о изреченој казни, а да им судови изричу само условне казне или им значајно умање казну. То се догађало и у протеклим годинама и оваквим пресудама се заправо кочи рад инспекцијских органа, али то нас није обесхрабрило. И даље ћемо сваки пут казнити све које затекнемо у прекршају.

ГЛАС: Које активности из прошле године бисте још издвојили?

ГАВРИЋ: Било је много акција које су реализоване поред редовних планираних контрола, као што су контроле пилана, шљункара, бетонара, објеката брзе хране, издавања рачуна и највећим дијелом ванредне контроле формирања цијена. У унутрашњем промету обављено је 6.000 контрола, у којима је изречено више од 2.000 прекршајних мјера и новчане казне у износу од 4,37 милиона КМ. У спољнотрговинском промету обављено је 12.840 контрола пошиљки при увозу и узето 274 узорка за анализу, те су у буџет Републике Српске уплаћене таксе у вриједности од 257.640 марака.

ГЛАС: Који су планови ове године, да ли је и даље фокус на цијенама?

ГАВРИЋ: Израдили смо план рада, али ћемо се прилагођавати стању на терену како то ситуација буде захтијевала од нас. Очекујемо да ће цијене и даље бити у центру пажње, али нећемо запоставити и друге области.

Рекламације

ГЛАС: Да ли су се потрошачи чешће обраћали с рекламацијама у години иза нас?

ГАВРИЋ: По конкретним рекламацијама потрошача којима су тражили заштиту индивидуалних потрошачких права извршено је 267 контрола, што је у оквиру годишњег просјека. Уважено је 170 рекламација и ријешено на лицу мјеста, док је 21 ријешена након наложених управних мјера, а 19 поступака је још у току. У 57 случајева утврђено је да рекламације потрошача нису биле оправдане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана