Произвођачима уљарица нови модели финансирања

Ј. Д.
Произвођачима уљарица нови модели финансирања

Брчко - Произвођачима уљарица у БиХ представљени су услови финансирања производње за идућу годину, а који су организовали Институт за развој и унапређење пољопривреде (ИРУП) Брчко, брчанска фабрика за производњу уља "Бимал" и представници Зираат банке.

С циљем јачања сировинске базе представљен је нови модел финансирања производње уљарица који обухвата комплетан процес производње, од сјетве до предаје сјемена уљарица.

- ИРУП је основан како би кроз сарадњу са пољопривредним произвођачима и прерађивачима попут фабрике "Бимал" активно радио на информисању и посредовању између произвођача, дистрибутера сјемена, заштитних средстава и минералних ђубрива, али и на савјетовању и потписивању корисних уговора о финансираној производњи - рекла је директорица ИРУП-а Азелеа Суљкановић.

Додаје да су, како би се произвођачи благовремено припремили за нову сјетву, неопходне све информације на једном мјесту, што је услов успјешне сезоне и циљ организовања радних састанака. ИРУП у своје циљеве уврштава и информисање јавности о стању земљишта и аграра, као и пружање сарадње компанијама у погледу заједничког напора у развијању агробизниса у БиХ и стварања конкурентске предности кроз квалитет производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана