Прерадовић: Дјеци грешком дали кључ неочишћене собе

Милијана Латиновић
Прерадовић: Дјеци грешком дали кључ неочишћене собе

БАЊАЛУКА - Вјерујем да је дошло до неспоразума између особља на рецепцији новосадског хотела "Путник" и чистачица те да су грешком дјеци дали кључ неочишћене собе. Углавном ријешено је све, дјеца су добила чисту постељину и све је у реду.

Рекао је то за "Глас Српске" директор бањалучке туристичке агенције "Унис турс" с којом су ђаци из ОШ "Бранко Радичевић" из Бањалуке отпутовали на екскурзију у Нови Сад, Зоран Прерадовић, нагласивши да је и сам јутрос био шокиран фотографијама из собе на којима се види окрвављена постељина и смеће.  

- Не знам шта се догодило, али вјерујем да је дошло до неспоразума између рецепције и чистачице. Дјеца су стигла касно, није се могло брзо реаговати. До сада смо имали веома позитивна искуства са тим хотелом, око стотињак ученика школе "Георгиј Стојков Раковски" вратили су се у недјељу у Бањалуку и њихова искуства су позитивна - рекао је Прерадовић.

Додао је да је разговарао са директором хотела Љубомиром Поповићем који је понудио наставницима и ђацима да замијене собе, али да су они рекли да је у реду да се само очисти и замијени постељина.

- Не знам како се догодило да су дјеца ушла у двије три, али ево сада је све у реду - поручио је Прерадовић.

Он је рекао да ће "Унис турс" вјероватно престати да ради екскурзије.

- Министарство просвјете и културе РС је у Правилнику лимитирало цијену екскурзије која не може бити већа од 413 марака по ученику, цијена горива је скочила, озбиљан хотел много више кошта него што се може с тим износом испоштовати квалитетна екскурзија. Веома је тешко избалансирати цијену да не буде превисока родитељима и да квалитет услуге буде на нивоу - рекао је Прерадовић.

На друштвеним мрежама освануле су фотографије из хотела на којима се види да соба није очишћена прије уласка дјеце, што је изазвало огорчење међу родитељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана