Preradović: Djeci greškom dali ključ neočišćene sobe

Milijana Latinović
Preradović: Djeci greškom dali ključ neočišćene sobe

BANjALUKA - Vjerujem da je došlo do nesporazuma između osoblja na recepciji novosadskog hotela "Putnik" i čistačica te da su greškom djeci dali ključ neočišćene sobe. Uglavnom riješeno je sve, djeca su dobila čistu posteljinu i sve je u redu.

Rekao je to za "Glas Srpske" direktor banjalučke turističke agencije "Unis turs" s kojom su đaci iz OŠ "Branko Radičević" iz Banjaluke otputovali na ekskurziju u Novi Sad, Zoran Preradović, naglasivši da je i sam jutros bio šokiran fotografijama iz sobe na kojima se vidi okrvavljena posteljina i smeće.  

- Ne znam šta se dogodilo, ali vjerujem da je došlo do nesporazuma između recepcije i čistačice. Djeca su stigla kasno, nije se moglo brzo reagovati. Do sada smo imali veoma pozitivna iskustva sa tim hotelom, oko stotinjak učenika škole "Georgij Stojkov Rakovski" vratili su se u nedjelju u Banjaluku i njihova iskustva su pozitivna - rekao je Preradović.

Dodao je da je razgovarao sa direktorom hotela Ljubomirom Popovićem koji je ponudio nastavnicima i đacima da zamijene sobe, ali da su oni rekli da je u redu da se samo očisti i zamijeni posteljina.

- Ne znam kako se dogodilo da su djeca ušla u dvije tri, ali evo sada je sve u redu - poručio je Preradović.

On je rekao da će "Unis turs" vjerovatno prestati da radi ekskurzije.

- Ministarstvo prosvjete i kulture RS je u Pravilniku limitiralo cijenu ekskurzije koja ne može biti veća od 413 maraka po učeniku, cijena goriva je skočila, ozbiljan hotel mnogo više košta nego što se može s tim iznosom ispoštovati kvalitetna ekskurzija. Veoma je teško izbalansirati cijenu da ne bude previsoka roditeljima i da kvalitet usluge bude na nivou - rekao je Preradović.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije iz hotela na kojima se vidi da soba nije očišćena prije ulaska djece, što je izazvalo ogorčenje među roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana