Преображенске свечаности у Требињу: Преломљен славски колач

СРНА
Преображенске свечаности у Требињу: Преломљен славски колач

ТРЕБИЊЕ - У порти Саборног храма Преображења Господњег у Требињу обављен је чин ломљења славског колача поводом крсне славе овог храма и града - Преображења Господњег.

Славки колач преломили су Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, епископи милешевски Атанасије и хумски Јован те градоначелник Мирко Ћурић, предсједник Скупштине града Драгослав Бањак и принц Филип Карађорђевић.

Претходно је у Саборном храму служена Света архијерејска литургија. Владика Димитрије пожелио је да Господ све сабере у царству свом као што се вјерни народ сабрао данас у овом храму.

"Говорили су хришћански мудраци да то што ништа у потпуности не може да нас задовољи у овом свијету значи да смо створени за бољи свијет у коме правда, милост и љубав обитава.

Том свијету ми тежимо служећи божанствену литургију", рекао је владика Димитрије. У оквиру прославе крсне славе града и храма, биће одржана свечава сједница Скупштине града Требиња, а вечерас ће градским улицама проћи свечана литија. Прослава крсне славе града Требиња биће завршена концертом Здравка Чолића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана