Preobraženske svečanosti u Trebinju: Prelomljen slavski kolač

SRNA
Preobraženske svečanosti u Trebinju: Prelomljen slavski kolač

TREBINjE - U porti Sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju obavljen je čin lomljenja slavskog kolača povodom krsne slave ovog hrama i grada - Preobraženja Gospodnjeg.

Slavki kolač prelomili su Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, episkopi mileševski Atanasije i humski Jovan te gradonačelnik Mirko Ćurić, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i princ Filip Karađorđević.

Prethodno je u Sabornom hramu služena Sveta arhijerejska liturgija. Vladika Dimitrije poželio je da Gospod sve sabere u carstvu svom kao što se vjerni narod sabrao danas u ovom hramu.

"Govorili su hrišćanski mudraci da to što ništa u potpunosti ne može da nas zadovolji u ovom svijetu znači da smo stvoreni za bolji svijet u kome pravda, milost i ljubav obitava.

Tom svijetu mi težimo služeći božanstvenu liturgiju", rekao je vladika Dimitrije. U okviru proslave krsne slave grada i hrama, biće održana svečava sjednica Skupštine grada Trebinja, a večeras će gradskim ulicama proći svečana litija. Proslava krsne slave grada Trebinja biće završena koncertom Zdravka Čolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana