Полиција поново у “Космосу”

М. Ч.
Полиција поново у “Космосу”

Бањалука - Због сукоба између директора и радника бањалучког “Космоса” који су у штрајку у овом предузећу јуче је поново интервенисала полиција.

Полицију је у два наврата позвао в.д. директора Драган Илић, који тврди да су му штрајкачи забранили улазак у управу, док радници тврде да то није истина.

Предсједник Синдикалне организације “Космоса” која је у штрајку Жељко Николић рекао је да су они јуче штрајковали испред управе предузећа, што је директор протумачио као да му радници бране улаз у фирму, али да то није тачно.

- Полиција је дошла прије њега. Ништа се није догађало, а полиција је била испред капије. Након тога су отишли, али их је директор поново позвао када је дошао у фирму - рекао је Николић и додао да су штрајкачи забранили улазак у ресторан радницима који нису у штрајку.

- Штрајкачи су, због информација да су они који нису у штрајку у суботу радили пуно радно вријеме, а радним данима одлазе и долазе кад хоће, из револта самоиницијативно забранили свима улаз у ресторан, тако да нису могли ручати - рекао је Николић.

Илић, ипак, тврди да је полицију позвао јер му штрајкачи нису дозволили да уђе у управну зграду, као и због тога што радницима који раде нису дозволили да једу. 

- Полиција није могла ништа да уради јер немају ингеренције да на силу отварају врата да ми идемо јести - казао је он.

Полиција је и прошле седмице интервенисала у овом предузећу.

Радници “Космоса” су у штрајку од 22. децембра 2014. године, а нису добили 16 плата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана